Mýval

Pozorovat Severní Americký mýval měřítku strom raid vejce z red-tailed hawk ‚ s nest

North American mýval (Procyon lotora) vznikající z dutého protokolu a lezení na strom, aby nájezd hnízda red-tailed hawk (Buteo jamaicensis).

Encyclopædia Britannica, Inc.,Zobrazit všechny videa k tomuto článku

Mýval, (genus Procyon), také volal lemure, žádné ze sedmi druhů nočních savců se vyznačuje hustým kroužkovaný orel. Nejběžnější a nejznámější je severoamerický mýval (Procyon lotor), který se pohybuje od severní Kanady a většiny Spojených států na jih do Jižní Ameriky. Má nápadnou černou „masku“ přes oči a ocas je kroužen 5 až 10 černými pruhy.

Top Questions

co je mýval?,

mýval je sedm druhů nočních savců se vyznačuje hustým kroužkovaný orel. Nejčastější a dobře známý je North Americký mýval (Procyon lotora), která se pohybuje od severní Kanady a většina Spojených Států, na jih do Jižní Ameriky. Má černou „masku“ přes oči a její ocas je kroužen 5 až 10 černými pruhy.

co mývalové jedí?,

i když je klasifikována jako masožravec, mývalové jsou všežravci, živí raci a jiných členovců, hlodavců, žab, a ovoce a další rostlinné hmoty, včetně plodin. Mývalové se mylně domnívají, že „umyjí“ své jídlo před jídlem, pokud je k dispozici voda. Tato mylná představa vyplývá z jejich zvyku hledat jídlo ve vodě nebo v její blízkosti a poté s ním manipulovat při jídle.

jak vypadají stopy mývalů?

Mýval stopy ukazují, že dvě přední nohy, každá s pěti dlouho, zkosené drápy prsty, které do značné míry připomínají lidskou ruku., Obě zadní nohy jsou silnější a delší, také s pěti drápanými prsty na každém.

co se nazývají mývalí děti?

mývalové děti mohou být nazývány soupravami nebo mláďaty. Roční vrhy obsahují jedno až šest (obvykle tři nebo čtyři) mladých, narozených koncem jara po období těhotenství 60-73 dnů.

jak se mývalové chovají ve městech versus ve volné přírodě?

Zvláště ve městech, mývalové přizpůsobit velmi dobře pro lidské přítomnosti; den v budovách a daří na dietu odpadků, pet food, a další položky k dispozici., Ve volné přírodě žijí mývalové v široké škále lesních a travních stanovišť. Nejčastěji se nacházejí v blízkosti vody.

tlustý zvíře s krátkýma nohama, špičatý čenich a malé vztyčené uši, Severní Americký mýval je 75 až 90 cm (30 až 36 palců) dlouhé, včetně 25 cm (10 palců) ocas. Hmotnost je obvykle asi 10 kg (22 liber) nebo méně, ačkoli velcí muži mohou růst na více než 20 kg. Ti, kteří žijí v severních oblastech, jsou větší než jejich jižní protějšky., Srst severoamerického mývala je chlupatá a hrubá a její barva je železnošedá až načernalá s hnědým podtextem. Jižní mývalové jsou obvykle stříbrnější, se severními „mývaly“ sklonem k blond nebo hnědé.

North American mýval (Procyon lotora).,

Leonard Lee Rue III

Watch a North American raccoon sift for aquatic prey using its sense of touch in a shallow pond

A North American raccoon (Procyon lotor) searching for food along the edge of a pond.

Encyclopædia Britannica, Inc.See all videos for this article

Like all raccoons, the North American raccoon is an intelligent and inquisitive animal., Bezsrsté přední nohy jsou velmi obratné a připomínají štíhlé lidské ruce, zadní nohy jsou silnější a delší. Přestože je mýval klasifikován jako masožravec, je všežravý, krmí se raky a jinými členovci, hlodavci, žáby a ovocem a jinými rostlinnými látkami, včetně plodin. Mývalové se mylně domnívají, že „umyjí“ své jídlo před jídlem, pokud je k dispozici voda. Tato mylná představa vyplývá z jejich zvyku hledat jídlo ve vodě nebo v její blízkosti a poté s ním manipulovat při jídle.,

Mývalové přizpůsobit velmi dobře pro lidské přítomnosti, a to i ve městech, kde mají doupě v budovách a daří na dietu odpadků, pet food, a další položky k dispozici. Jako dostupnost potravin je hlavním faktorem, který ovlivňuje množství mývalové, nejvyšší hustota obyvatelstva se často nacházejí ve velkých městech. Ve volné přírodě žijí mývalové v široké škále lesních a travních stanovišť. Nejčastěji se nacházejí v blízkosti vody, jsou také zdatní plavci. Stoupají snadno a obvykle den v březích řek, duté stromy nebo klády, nebo opuštěné bobří chaty.,

získejte předplatné Britannica Premium a získejte přístup k exkluzivnímu obsahu. Přihlaste se k odběru

mývalové překonávají nedostatek zimních potravin tím, že se stanou spící. Toto období může trvat několik dní, v reakci na příležitostné Jižní studené kouzla, na čtyři až šest měsíců v severních zeměpisných šířkách. Severní mývalové jsou schopni to udělat hromaděním velkého množství tělesného tuku během pozdního léta a podzimu. Většina z nich zdvojnásobí svou jarní tělesnou hmotnost, aby si zajistila dostatek energie na spaní přes zimu.,

na začátku jara se samci páří s více než jednou samicí. Roční vrhy obsahují jedno až šest (obvykle tři nebo čtyři) mladých, narozených koncem jara po období těhotenství 60-73 dnů. Samice má zájem o své mladé a stará se o ně asi rok, i když mladí začnou lovit jídlo a jsou odstaveni asi dva měsíce. V zajetí mývalové mohou žít až 20 let, ale jen málo přežije za 5 ve volné přírodě. Jejich velká velikost a energická obrana jim někdy umožňují odrazit dravce, jako jsou bobcats, kojoti a horští lvi., Většina úmrtí je však způsobena lidmi a nemocemi, zejména psím psincem, parvovirem a vzteklinou. Vzteklina je zvláště významná ve východních Spojených státech, kde mývalové překonali skunky v roce 1997 jako nejčastější vektor onemocnění. Návnada naložená vakcínou byla v Kanadě vysazena ve snaze zastavit šíření vztekliny.

vzhledem ke své zálibě ve vejcích, hnízdech, kukuřici, melounech a odpadcích je mýval v některých oblastech nevítaný. Je stále loven (často s psy) a uvězněn pro svou srst a maso., Severoamerický mýval hrál důležitou roli v severoamerickém kožešinovém průmyslu během 19.století. V prvních desetiletích 20. století, mývalové kabáty byly de rigueur pro sportovní set. V důsledku hodnoty kožešiny byly mývaly zavedeny do Francie, Nizozemska, Německa a Ruska, kde se staly nepříjemností. Ve druhé části 20. století, mývalové rozšířili svůj rozsah na sever v Kanadě, pravděpodobně kvůli přeměně lesa na zemědělskou půdu., Teplejší teploty a méně kruté zimy by mývalům umožnily rozšířit jejich dosah ještě dále.

mýval krabí (P. cancrivorus) obývá Jižní Ameriku až na jih od severní Argentiny. Připomíná severoamerického mývala, ale má kratší, hrubší srst. Ostatní členové rodu Procyon nejsou dobře známí. Většina z nich je tropická a pravděpodobně vzácná. Jsou Barbados mýval (P. gloveralleni), Tres Marías mýval (P. insularis), Bahaman mýval (P. maynardi), Guadeloupe mýval (P. minor), a Cozumel mýval (P. pygmaeus)., Mývalové patří do čeledi Procyonidae, spolu s olingos, cacomistle a kinkajou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *