Tilbehør

Observere en North American vaskebjørn skala et træ til raid æg fra en red-tailed hawk ‘ s nest

En North American vaskebjørne (Procyon lotor) på vej ud af en hule log og klatre i et træ for at raid reden af en red-tailed hawk (Buteo jamaicensis).Encyclopædia Britannica, Inc.,Se alle videoer til denne artikel

Vaskebjørn, (slægten Procyon), også kaldet ringtail, en af syv arter af nataktive pattedyr, er karakteriseret ved busket ringmærket haler. Den mest almindelige og velkendte er den nordamerikanske vaskebjørn (Procyon lotor), der spænder fra det nordlige Canada og det meste af USA sydpå til Sydamerika. Den har en iøjnefaldende sort “maske” på tværs af øjnene, og halen er ringet med 5 til 10 sorte bånd.

Top spørgsmål

Hvad er en vaskebjørn?,

en vaskebjørn er en af syv arter af natlige pattedyr, der er kendetegnet ved buskede ringede haler. Den mest almindelige og velkendte er den nordamerikanske vaskebjørn (Procyon lotor), der spænder fra det nordlige Canada og det meste af USA sydpå til Sydamerika. Den har en sort “maske” på tværs af øjnene, og halen er ringet med 5 til 10 sorte bånd.

Hvad spiser vaskebjørne?,

selvom vaskebjørne er klassificeret som kødædende, er de altædende og fodrer med krebs og andre leddyr, gnavere, frøer og frugt og andre plantestoffer, herunder afgrøder. Vaskebjørne antages fejlagtigt at” vaske ” deres mad, før de spiser det, hvis der er vand til rådighed. Denne misforståelse stammer fra deres vane med at søge efter mad i eller i nærheden af vand og derefter manipulere det, mens de spiser.

Hvad ser vaskebjørnspor ud?

Vaskebjørnspor viser to forreste fødder, hver med fem lange koniske kløede tæer, der stort set ligner en menneskelig hånd., De to bagfødder er tykkere og længere, også med fem kløede tæer på hver.

Hvad kaldes vaskebjørn babyer?

vaskebjørn babyer kan kaldes kits eller unger. Årlige kuld indeholder en til seks (normalt tre eller fire) unge, født i slutningen af foråret efter en svangerskabsperiode på 60-73 dage.

Hvordan opfører vaskebjørne sig i byer versus i naturen?

især i byer tilpasser vaskebjørne sig ekstremt godt til menneskelig tilstedeværelse; de hule i bygninger og trives på en diæt med affald, kæledyrsfoder og andre ting, der er tilgængelige for dem., I naturen lever Vaskebjørne i en lang række skov-og græsarealer. De findes oftest i nærheden af vand.

En stout dyr med korte ben, en spids snude, og små opretstående ører, North American vaskebjørn der er 75 til 90 cm (30 til 36 inches lang, herunder 25 cm (10 tommer) hale. Vægt er normalt omkring 10 kg (22 pounds) eller mindre, selv om store hanner kan vokse til mere end 20 kg. De, der bor i de nordlige regioner, er større end deres sydlige kolleger., Den nordamerikanske vaskebjørns pels er shaggy og grov, og dens farve er jerngrå til sortlig med brune overtoner. Sydlige vaskebjørne er typisk mere sølv, med nordlige “coons” tendens mod blond eller brun.

North American vaskebjørne (Procyon lotor).,

Leonard Lee Rue III

Watch a North American raccoon sift for aquatic prey using its sense of touch in a shallow pond

A North American raccoon (Procyon lotor) searching for food along the edge of a pond.

Encyclopædia Britannica, Inc.See all videos for this article

Like all raccoons, the North American raccoon is an intelligent and inquisitive animal., De hårløse frontfødder er meget behændige og ligner slanke menneskelige hænder, bagfødderne er tykkere og længere. Selvom klassificeret som en kødædende, vaskebjørn er altædende, fodring på krebs og andre leddyr, gnavere, frøer, og frugt og andre plantestoffer, herunder afgrøder. Vaskebjørne antages fejlagtigt at” vaske ” deres mad, før de spiser det, hvis der er vand til rådighed. Denne misforståelse stammer fra deres vane med at søge efter mad i eller i nærheden af vand og derefter manipulere det, mens de spiser.,vaskebjørne tilpasser sig ekstremt godt til menneskelig tilstedeværelse, selv i byer, hvor de ligger i bygninger og trives på en diæt med affald, kæledyrsfoder og andre ting, der er tilgængelige for dem. Da tilgængeligheden af mad er den primære faktor, der påvirker overflod af vaskebjørne, findes de højeste befolkningstætheder ofte i store byer. I de vilde vaskebjørne lever i en bred vifte af skov og græsarealer levesteder. Oftest findes i nærheden af vand, de er også dygtige svømmere. De klatrer let og plejer normalt i flodbredder, hule træer eller bjælker eller forladte bæverhytter.,

få et Britannica Premium-abonnement og få adgang til eksklusivt indhold. Tilmeld dig nu

vaskebjørne overvinde vinter fødevaremangel ved at blive hvilende. Denne periode kan vare fra et par dage, som svar på lejlighedsvise sydlige kuldeperioder, til fire til seks måneder på nordlige breddegrader. Nordlige vaskebjørne er i stand til at gøre dette ved at akkumulere store mængder kropsfedt i sensommeren og efteråret. De fleste vil fordoble deres forårs kropsvægt for at give sig selv nok energi til at sove gennem vinteren.,

i det tidlige forår parrer mænd sig med mere end en kvinde. Årlige kuld indeholder en til seks (normalt tre eller fire) unge, født i slutningen af foråret efter en svangerskabsperiode på 60-73 dage. Kvinden interesserer sig meget for sine unge og plejer dem i cirka et år, selvom de unge begynder at jage mad og fravænnes om cirka to måneder. I fangenskab kan vaskebjørne leve op til 20 år, men få overlever ud over 5 i naturen. Deres store størrelse og kraftige forsvar gør dem undertiden i stand til at afværge rovdyr som bobcats, coyoter og bjergløver., De fleste dødsfald, imidlertid, er forårsaget af mennesker og sygdom, især hundesyge, parvovirus, og rabies. Rabies er især signifikant i det østlige USA, hvor vaskebjørne overgik skunks i 1997 som den hyppigste vektor af sygdommen. Vaccinebelastet agn er blevet luftdrevet i Canada i et forsøg på at stoppe spredningen af rabies.

på grund af sin kærlighed til æg, nestlings, majs, meloner og affald er vaskebjørnen uvelkommen i nogle områder. Den jages stadig (ofte med hunde) og fanges for sin pels og kød., Den nordamerikanske vaskebjørn spillede en vigtig rolle i den nordamerikanske pelsindustri i det 19.århundrede. I de tidlige årtier af det 20.århundrede, vaskebjørnfrakker var de rigueur til det sportslige sæt. Som et resultat af pelsens værdi blev vaskebjørne introduceret til Frankrig, Holland, Tyskland og Rusland, hvor de er blevet gener. I den sidste del af det 20.århundrede udvidede vaskebjørne deres rækkevidde nordpå i Canada, sandsynligvis på grund af omdannelse af skov til landbrugsjord., Varmere temperaturer og mindre alvorlige vintre ville gøre det muligt for vaskebjørne at udvide deres rækkevidde endnu længere.

den krabbeædende vaskebjørn (P. cancrivorus) beboer Sydamerika så langt syd som det nordlige Argentina. Det ligner den nordamerikanske vaskebjørn, men har kortere, grovere pels. De andre medlemmer af slægten Procyon er ikke velkendte. De fleste er tropiske og sandsynligvis sjældne. De er Barbados vaskebjørn (S. gloveralleni), Tres Marías vaskebjørn (S. insularis), den Bahaman vaskebjørn (S. maynardi), den Guadeloupe vaskebjørn (S. mol), og Cozumel vaskebjørn (S. pygmaeus)., Vaskebjørne hører til familien Procyonidae, sammen med olingos, den cacomistle, og kinkajou.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *