Pesukarhu

Tarkkailla Pohjois-Amerikan pesukarhu mittakaavassa puu raid munia red-tailed hawk ’ s nest

Pohjois-Amerikan pesukarhu (Procyon lotor) nousemassa ontto log ja kiivetä puuhun raid pesä red-tailed hawk (Buteo jamaicensis).

Encyclopædia Britannica, Inc.,Katso kaikki videot tästä artikla

Pesukarhu, (suku Procyon), jota kutsutaan myös kippurahäntä, kaikki seitsemän lajia yöllisen nisäkkäille ominaista tuuhea norppa hännät. Yleisin ja tunnettu on Pohjois-Amerikan pesukarhu (Procyon lotor), joka vaihtelee pohjois-Kanadassa ja useimmat yhdysvallat etelään kohti Etelä-Amerikassa. Sillä on silmiinpistävän musta ”naamio” silmien poikki, ja pyrstö on rengastettu 5-10 mustalla nauhalla.

Top Kysymyksiä

Mikä on pesukarhu?,

pesukarhu on mitään seitsemän lajin yöllisen nisäkkäille ominaista tuuhea norppa hännät. Yleisin ja tunnettu on Pohjois-Amerikan pesukarhu (Procyon lotor), joka vaihtelee pohjois-Kanadassa ja useimmat yhdysvallat etelään kohti Etelä-Amerikassa. Sillä on musta” naamio ” silmien poikki, ja sen pyrstö on rengastettu 5-10 mustalla nauhalla.

mitä supikoirat syövät?,

Vaikka luokiteltu lihansyöjä, supikoirat ovat kaikkiruokaisia, ne syövät rapuja ja muiden niveljalkaisten, jyrsijöitä, sammakoita, ja hedelmät ja muut kasvinosat, myös kasveja. Supikoirien uskotaan virheellisesti ”pesevän” ruokansa ennen sen syömistä, jos vettä on saatavilla. Tämä väärinkäsitys johtuu niiden tapana etsivät ruokaa tai lähellä vettä, ja sitten manipuloida sitä syödessään.

miltä pesukarhun kappaleet näyttävät?

pesukarhun kappaleissa näkyy kaksi etujalkaa, joissa jokaisessa on viisi pitkää suippoa, pitkälti ihmisen kättä muistuttavaa taputettua varvasta., Takajalat ovat paksummat ja pidemmät, ja molemmissa on myös viisi luikerreltua varvasta.

miksi supikoiravauvoiksi kutsutaan?

Supikoiravauvoja voidaan kutsua sarjoiksi tai pennuiksi. Vuotuisissa poikueissa on yhdestä kuuteen (yleensä kolme tai neljä) poikasta, jotka syntyvät loppukeväästä 60-73 päivän raskausajan jälkeen.

miten pesukarhut käyttäytyvät kaupungeissa vs. luonnossa?

Erityisesti kaupungeissa, pesukarhu sopeutua erittäin hyvin ihmisen läsnäolo; he den rakennusten ja viihtyvät ruokavalio roskaa, lemmikkieläinten ruoka, ja muita kohteita saatavilla., Luonnossa supikoirat elävät monenlaisissa metsä-ja ruohomailla. Ne löytyvät useimmiten veden läheisyydestä.

tanakka eläin, jolla lyhyet jalat, terävä kuono ja pienet pystyt korvat, Pohjois-Amerikan pesukarhu on 75-90 cm (30 ja 36 tuumaa) pitkä, mukaan lukien 25 cm (10 tuuman) hännän. Paino on yleensä noin 10 kiloa tai vähemmän, vaikka suuret urokset saattavat kasvaa yli 20 kiloon. Pohjoisilla alueilla asuvat ovat suurempia kuin eteläiset vastineensa., Pohjois-Amerikan pesukarhu turkis on takkuinen ja karkea, ja sen väri on rauta-harmaa mustahkoja ruskea sävyjä. Etelän supikoirat ovat tyypillisesti hopeanhohtoisia, pohjoiset ”pesukarhut” suuntautuvat kohti vaaleita tai ruskeita.

Pohjois-Amerikan pesukarhu (Procyon lotor).,

Leonard Lee Rue III

Watch a North American raccoon sift for aquatic prey using its sense of touch in a shallow pond

A North American raccoon (Procyon lotor) searching for food along the edge of a pond.

Encyclopædia Britannica, Inc.See all videos for this article

Like all raccoons, the North American raccoon is an intelligent and inquisitive animal., Karvattomat etujalat ovat erittäin näppärät ja muistuttavat siroja ihmiskäsiä, takajalat ovat paksummat ja pidemmät. Vaikka luokiteltu lihansyöjä, pesukarhu on kaikkiruokainen, ruokinta rapujen ja muiden niveljalkaisten, jyrsijöitä, sammakoita, ja hedelmät ja muut kasvinosat, myös kasveja. Supikoirien uskotaan virheellisesti ”pesevän” ruokansa ennen sen syömistä, jos vettä on saatavilla. Tämä väärinkäsitys johtuu niiden tapana etsivät ruokaa tai lähellä vettä, ja sitten manipuloida sitä syödessään.,

Pesukarhu sopeutua erittäin hyvin ihmisen läsnäolo, vaikka kaupungeissa, joissa he den rakennusten ja viihtyvät ruokavalio roskaa, lemmikkieläinten ruoka, ja muita kohteita saatavilla. Koska ravinnon saatavuus on supikoirien runsauteen vaikuttava ensisijainen tekijä, suurimmat populaatiotiheydet löytyvät usein suurista kaupungeista. Luonnossa supikoirat elävät monenlaisissa metsä-ja ruohomailla. Useimmiten löytyy veden läheisyydestä, ne ovat myös taitavia uimareita. He kiipeävät helposti ja yleensä den jokien, ontto puiden tai lokit, tai hylätty majava jättää.,

Hanki Britannica Premium-tilaus ja saat käyttöösi yksinomaisen sisällön. Tilaa Nyt

Pesukarhu voittaa talven elintarvikepulaan tulossa lepotilassa. Tämä ajanjakso voi kestää muutamasta päivästä etelän satunnaisten kylmyysjaksojen vuoksi neljästä kuuteen kuukauteen pohjoisilla leveysasteilla. Pohjoiset supikoirat pystyvät tähän keräämällä loppukesän ja syksyn aikana suuria määriä rasvaa. Useimmat kaksinkertaistavat keväisen painonsa voidakseen antaa itselleen riittävästi energiaa nukkua läpi talven.,

alkukeväällä urokset parittelevat useamman kuin yhden naaraan kanssa. Vuotuisissa poikueissa on yhdestä kuuteen (yleensä kolme tai neljä) poikasta, jotka syntyvät loppukeväästä 60-73 päivän raskausajan jälkeen. Nainen katsoo mielenkiinnolla hänen nuori ja välittää heistä noin vuoden, vaikka nuori alkaa metsästämään ruokaa ja ovat vieroitettu noin kaksi kuukautta. Vankeudessa supikoirat voivat elää jopa 20 vuotta, mutta vain harvat selviävät luonnossa yli 5-vuotiaina. Suuren kokonsa ja tarmokkaan puolustuksensa ansiosta ne voivat joskus torjua petoeläimiä, kuten bobcateja, kojootteja ja Puumia., Suurin osa kuolemista johtuu kuitenkin ihmisistä ja taudeista, erityisesti koiran penikkataudista, parvoviruksesta ja rabieksesta. Raivotauti on erityisen merkittävä itä-yhdysvalloissa, jossa pesukarhu ylitti haisunäätien vuonna 1997 yleisin vektori tauti. Rokotteen sisältämä syötti on lentänyt Kanadassa raivotaudin leviämisen estämiseksi.

Koska sen mieltymys munat, poikaset, maissi, melonit, ja roskat, pesukarhu on toivottu joillakin alueilla. Sitä metsästetään edelleen (usein koirilla) ja loukutetaan turkikseen ja lihakseen., Pohjois-Amerikan pesukarhulla oli merkittävä rooli Pohjois – Amerikan turkisteollisuudessa 1800-luvulla. 1900-luvun alkuvuosikymmeninä pesukarhutakit olivat de rigueur urheilusettiä varten. Turkisten arvon vuoksi supikoiria tuotiin Ranskaan, Alankomaihin, Saksaan ja Venäjälle, missä niistä on tullut riesa. Jälkimmäinen osa 20-luvulla, pesukarhu laajensi niiden valikoima pohjoiseen Kanadassa, todennäköisesti koska muuntaminen metsän ja maatalousmaan., Lämpimämmät lämpötilat ja lievemmät talvet mahdollistaisivat supikoirien ulottuvuuden vielä kauemmas.

rapuja syövä supikoira (P. cancrivorus) elää Etelä-Amerikassa aina Etelä-Argentiinaan saakka. Se muistuttaa Pohjois-Amerikan pesukarhua, mutta sillä on lyhyempi, karkeakarvainen Turkki. Suvun muut jäsenet Procyon eivät ole tunnettuja. Useimmat ovat trooppisia ja todennäköisesti harvinaisia. He ovat Barbados pesukarhu (P. gloveralleni), Tres Marias pesukarhu (P. insularis), Bahaman pesukarhu (P. maynardi), russia pesukarhu (P. minor), ja Cozumel pesukarhu (P. pygmaeus)., Supikoirat kuuluvat Procyonidae-heimoon yhdessä olingojen, cacomistlen ja kinkajoujen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *