Co się dzieje, gdy blokujesz kogoś na swoim iPhonie

zdjęcie:

Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, co się dzieje, gdy blokujesz kogoś na swoim iPhonie? Co się naprawdę dzieje?

możesz blokować kontakty za pomocą wiadomości, aplikacji FaceTime i telefonu. Zablokowanie kontaktu w jednej aplikacji zablokuje go w całej aplikacji., Jednak blokowanie nie uniemożliwia komuś skontaktowania się z Tobą. Nie otrzymają przyjemnego powiadomienia „Twój numer został zablokowany” od Siri, ale mogą zacząć się zastanawiać, dlaczego nie odpowiadasz na ich wiadomości.

blokowanie kontaktów za pomocą wiadomości

aby zablokować numer w wiadomościach, Otwórz rozmowę, dotknij nazwy, numeru lub obrazu kontaktu u góry ekranu i naciśnij ikonę informacji „i”. Stuknij ponownie nazwę lub numer i przewiń w dół ekranu kontaktu, aby zablokować tego rozmówcę.,”

Reklama

gdy zablokowany numer próbuje wysłać wiadomość tekstową, nie przejdzie. Jeśli są na iOS, mogą nawet nie zobaczyć” dostarczonej ” notatki w swojej aplikacji wiadomości—chociaż możliwe, że zobaczą, jak bańka czatu zmieni kolor z niebieskiego (iMessage) na zielony (SMS). Nic nie zobaczysz.,

zrzut ekranu: Emily long
G/O Media mogą otrzymać prowizję

wiadomości ma również opcję filtrowania tekstów od nadawców, których nie ma na liście kontaktów. Nadal otrzymasz wiadomości, ale zostaną one dostarczone do oddzielnej skrzynki odbiorczej „nieznanych nadawców”. Nie zobaczysz również powiadomień dotyczących tych tekstów.,

Screenshot: Emily Long
Advertisement

The Unknown Senders tab will appear alongside a „Contacts & SMS” tab in Messages if you enable this feature (Settings > Messages > Filter Unknown Senders).,

zrzut ekranu: Emily long
Reklama

blokowanie kontaktów z połączeń i FaceTime

aby zablokować numer w w telefonie lub FaceTime dotknij ikony informacji „i” obok numeru lub kontaktu i naciśnij „zablokuj tego rozmówcę” na ekranie kontaktu.,

Reklama

możesz zarządzać zablokowanymi kontaktami w Ustawieniach> telefon (lub wiadomości lub FaceTime) na swoim iPhonie. Odblokuj numery w dowolnym momencie, aby wznowić odbieranie wiadomości, połączeń i powiadomień.,

zrzut ekranu: David Murphy
reklama

połączenia z zablokowanych kontaktów przechodzą bezpośrednio na pocztę głosową. Na końcu zobaczysz specjalny folder „Zablokowane wiadomości” w skrzynce odbiorczej poczty głosowej, jeśli zostawią wiadomość (znajduje się na dole listy wiadomości głosowych)., Nie otrzymasz jednak żadnego powiadomienia, do którego zadzwonili.

Ta historia została pierwotnie opublikowana w 2016 roku przez Thorina Klosowskiego i została zaktualizowana we wrześniu 2019 roku i ponownie 3 maja 2020 roku przez Emily Long. Dodaliśmy zrzuty ekranu i nieco sprecyzowany język z oryginalnego utworu.

Reklama

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *