Raton

Observa un Nord-American de raton cățăra într-un copac pentru a raid ouă de la un roșu-coada hawk ‘ s nest

Un Nord-American ratonul (Procyon lotor) ieșind dintr-o buturugă și alpinism un copac pentru a raid-un cuib de șoim roșu-coada (Buteo jamaicensis).

Encyclopædia Britannica, Inc.,Vezi toate clipurile video pentru acest articol

Raton, (gen Procyon), numit, de asemenea, ringtail, oricare dintre cele șapte specii de mamifere nocturne, caracterizat prin stufoase inele cozi. Cel mai comun și bine-cunoscut este ratonul Nord-American (Procyon lotor), care variază de la Nordul Canadei și de cele mai multe din Statele Unite spre sud în America de Sud. Are o „mască” neagră vizibilă peste ochi, iar coada este inelată cu 5 până la 10 benzi negre.

întrebări de Top

ce este un raton?,un raton este oricare dintre cele șapte specii de mamifere nocturne caracterizate prin cozi inelate stufoase. Cel mai comun și bine cunoscut este ratonul Nord-American (Procyon lotor), care variază de la Nordul Canadei și cea mai mare parte a Statelor Unite spre sud în America de Sud. Are o „mască” neagră peste ochi, iar coada este inelată cu 5 până la 10 benzi negre.

ce mănâncă ratonii?,deși sunt clasificate ca carnivore, ratonii sunt omnivori, hrănindu-se cu raci și alte artropode, rozătoare, broaște și fructe și alte materii vegetale, inclusiv culturi. Ratonii se crede în mod eronat că își „spală” mâncarea înainte de a o mânca dacă este disponibilă apă. Această concepție greșită apare din obiceiul lor de a căuta alimente în sau în apropierea apei și apoi de a le manipula în timp ce mănâncă.

cum arată piesele de raton?piesele Raccoon prezintă două picioare frontale, fiecare cu cinci degete lungi, conice, care seamănă în mare măsură cu o mână umană., Cele două picioare posterioare sunt mai groase și mai lungi, de asemenea, cu cinci degete de la picioare pe fiecare.

cum se numesc bebelușii ratoni?copiii de raton pot fi numiți kituri sau pui. Puii anuali conțin unul până la șase (de obicei trei sau patru) tineri, născuți la sfârșitul primăverii după o perioadă de gestație de 60-73 de zile.

cum se comportă ratonii în orașe față de în sălbăticie?în special în orașe, ratonii se adaptează extrem de bine la prezența umană; ei se adăpostesc în clădiri și prosperă pe o dietă de gunoi, hrană pentru animale de companie și alte obiecte disponibile pentru ei., În sălbăticie, ratonii trăiesc într-o mare varietate de habitate forestiere și pășuni. Ele se găsesc cel mai adesea în apropierea apei. un animal robust cu picioare scurte, un bot ascuțit și urechi mici erecte, ratonul nord-American are o lungime de 75 până la 90 cm (30 până la 36 inci), inclusiv coada de 25 cm (10 inci). Greutatea este de obicei de aproximativ 10 kg (22 de kilograme) sau mai puțin, deși masculii mari pot crește până la mai mult de 20 kg. Cei care trăiesc în regiunile nordice sunt mai mari decât omologii lor din sud., Blana ratonului din America de Nord este ciudată și grosieră, iar culoarea sa este gri-fier până la negru, cu tonuri maro. Ratonii din sud sunt de obicei mai argintii, cu „coonii” nordici care tind spre blond sau maro.

america de Nord ratonul (Procyon lotor).,

Leonard Lee Rue III

Watch a North American raccoon sift for aquatic prey using its sense of touch in a shallow pond

A North American raccoon (Procyon lotor) searching for food along the edge of a pond.

Encyclopædia Britannica, Inc.See all videos for this article

Like all raccoons, the North American raccoon is an intelligent and inquisitive animal., Picioarele frontale fără păr sunt foarte dexteroase și seamănă cu mâinile umane subțiri, picioarele posterioare fiind mai groase și mai lungi. Deși este clasificat ca carnivor, ratonul este omnivor, hrănindu-se cu raci și alte artropode, rozătoare, broaște și fructe și alte materii vegetale, inclusiv culturi. Ratonii se crede în mod eronat că își „spală” mâncarea înainte de a o mânca dacă este disponibilă apă. Această concepție greșită apare din obiceiul lor de a căuta alimente în sau în apropierea apei și apoi de a le manipula în timp ce mănâncă.,ratonii se adaptează extrem de bine la prezența umană, chiar și în orașe, unde se adăpostesc în clădiri și prosperă pe o dietă de gunoi, hrană pentru animale de companie și alte obiecte disponibile pentru ei. Deoarece disponibilitatea alimentelor este factorul principal care afectează abundența ratonilor, cele mai mari densități ale populației se găsesc adesea în orașele mari. În ratonii sălbatici trăiesc într-o mare varietate de habitate forestiere și pășuni. Cel mai adesea găsite în apropierea apei, ele sunt, de asemenea, înotători competenți. Ei urca ușor și, de obicei, den în malurile râurilor, copaci tubulare sau Busteni, sau cabane castor abandonate.,obține un abonament Britannica Premium și obține acces la conținut exclusiv. Aboneaza-te acum

Raccoons depăși lipsa de alimente de iarnă de a deveni latente. Această perioadă poate dura de la câteva zile, ca răspuns la vrăji ocazionale de Sud, până la patru până la șase luni la latitudini nordice. Ratonii nordici sunt capabili să facă acest lucru acumulând cantități mari de grăsime corporală la sfârșitul verii și toamnei. Majoritatea își vor dubla greutatea corporală din primăvară pentru a-și asigura suficientă energie pentru a dormi prin iarnă.,la începutul primăverii, bărbații se împerechează cu mai mult de o femeie. Puii anuali conțin unul până la șase (de obicei trei sau patru) tineri, născuți la sfârșitul primăverii după o perioadă de gestație de 60-73 de zile. Femela are un interes deosebit pentru puii ei și îi îngrijește de aproximativ un an, chiar dacă tinerii încep să vâneze mâncare și sunt înțărcați la aproximativ două luni. În captivitate, ratonii pot trăi până la 20 de ani, dar puțini supraviețuiesc dincolo de 5 în sălbăticie. Dimensiunea lor mare și apărarea viguroasă le permit uneori să se apere de prădători, cum ar fi bobcats, coioți și lei de munte., Cu toate acestea, majoritatea deceselor sunt cauzate de oameni și boli, în special de jigodia canină, parvovirus și rabie. Rabia este deosebit de semnificativă în estul Statelor Unite, unde ratonii au depășit skunks în 1997 ca fiind cel mai frecvent vector al bolii. Momeala încărcată cu vaccinuri a fost aruncată în aer în Canada în efortul de a opri răspândirea rabiei.din cauza dragostei sale pentru ouă, pui, porumb, pepeni și gunoi, ratonul este nedorit în unele zone. Este încă vânat (adesea cu câini) și prins pentru blană și carne., Ratonul nord-American a jucat un rol important în industria blănurilor din America de Nord în secolul al XIX-lea. În primele decenii ale secolului XX, hainele de raton erau de rigueur pentru setul sportiv. Ca urmare a valorii blănii, ratonii au fost introduși în Franța, Olanda, Germania și Rusia, unde au devenit o problemă. În ultima parte a secolului 20, ratonii și-au extins aria spre nord în Canada, probabil din cauza transformării pădurii în teren agricol., Temperaturile mai calde și iernile mai puțin severe ar permite ratonilor să-și extindă raza de acțiune și mai departe.ratonul mâncător de crab (P. cancrivorus) locuiește în America de Sud până în nordul Argentinei. Seamănă cu ratonul nord-American, dar are o blană mai scurtă și mai groasă. Ceilalți membri ai genului Procyon nu sunt bine cunoscuți. Cele mai multe sunt tropicale și, probabil, rare. Acestea sunt Barbados raton (P. gloveralleni), Tres Marías raton (P. insularis), la Bahaman raton (P. maynardi), în Guadelupa raton (P. minor), și Cozumel raton (P. pygmaeus)., Ratonii aparțin familiei Procyonidae, împreună cu olingos, la cacomistle, și kinkajou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *