tvättbjörn

observera en nordamerikansk tvättbjörn skala ett träd för att plundra ägg från en röd-tailed hök bo

en nordamerikansk tvättbjörn (Procyon Lotor) kommer från en ihålig logg och klättrar ett träd för att plundra boet av en röd-tailed hök (Buteo jamaicensis).

Encyclopædia Britannica, Inc.,Se alla videor för den här artikeln

tvättbjörn, (genus Procyon), även kallad ringtail, någon av sju arter av nattliga däggdjur som kännetecknas av buskiga ringade svansar. Den vanligaste och mest kända är den nordamerikanska tvättbjörnen (Procyon lutor), som sträcker sig från norra Kanada och de flesta av USA söderut till Sydamerika. Den har en iögonfallande svart ”mask” över ögonen, och svansen är ringad med 5 till 10 svarta band.

Toppfrågor

Vad är en tvättbjörn?,

en tvättbjörn är någon av sju arter av nattliga däggdjur som kännetecknas av buskiga ringade svansar. Den vanligaste och välkända är den nordamerikanska tvättbjörn (Procyon lutor), som sträcker sig från norra Kanada och de flesta av USA söderut till Sydamerika. Den har en svart ”mask” över ögonen, och svansen är ringad med 5 till 10 svarta band.

vad äter tvättbjörnar?,

även om de klassificeras som köttätare är tvättbjörnar allätande och matar på kräftor och andra leddjur, gnagare, grodor och frukt och andra växtämnen, inklusive grödor. Tvättbjörnar tros felaktigt ”tvätta” maten innan de äter den om vatten är tillgängligt. Denna missuppfattning härrör från deras vana att söka efter mat i eller nära vatten och sedan manipulera det medan du äter.

hur ser tvättbjörnsspåren ut?

Raccoon spår visar två främre fötter, var och en med fem långa avsmalnande clawed tår som till stor del liknar en mänsklig hand., De två bakfötterna är tjockare och längre, även med fem clawed tår på vardera.

vad heter raccoon babies?

Raccoon spädbarn kan kallas kit eller ungar. Årliga kullar innehåller en till sex (vanligtvis tre eller fyra) unga, födda i slutet av våren efter en graviditetsperiod på 60-73 dagar.

hur beter sig tvättbjörnar i städer jämfört med i naturen?

särskilt i städer, tvättbjörnar anpassa mycket väl till mänsklig närvaro; de håla i byggnader och frodas på en diet av sopor, sällskapsdjur, och andra objekt som är tillgängliga för dem., I naturen lever tvättbjörnar i en mängd olika skogs-och gräsmarkslivsmiljöer. De finns oftast i närheten av vatten.

ett stout djur med korta ben, en spetsig nosparti och små upprättstående öron, den nordamerikanska tvättbjörn är 75 till 90 cm (30 till 36 inches) lång, inklusive 25-cm (10-tum) svans. Vikt är vanligtvis ca 10 kg (22 pounds) eller mindre, även om stora män kan växa till mer än 20 kg. De som bor i norra regioner är större än deras sydliga motsvarigheter., Den nordamerikanska tvättbjörnen päls är lurvig och grov, och dess färg är järngrå till svartaktig med bruna övertoner. Södra tvättbjörnar är vanligtvis mer silver, med norra ”coons” tenderar mot blond eller brun.

nordamerikansk tvättbjörn (Procyon lutor).,

Leonard Lee Rue III

Watch a North American raccoon sift for aquatic prey using its sense of touch in a shallow pond

A North American raccoon (Procyon lotor) searching for food along the edge of a pond.

Encyclopædia Britannica, Inc.See all videos for this article

Like all raccoons, the North American raccoon is an intelligent and inquisitive animal., De hårlösa framfötterna är mycket skickliga och liknar smala mänskliga händer, bakfötterna är tjockare och längre. Även klassificeras som en rovdjur, tvättbjörn är allätande, utfodring på kräftor och andra leddjur, gnagare, grodor och frukt och andra växtmaterial, inklusive grödor. Tvättbjörnar tros felaktigt ”tvätta” maten innan de äter den om vatten är tillgängligt. Denna missuppfattning härrör från deras vana att söka efter mat i eller nära vatten och sedan manipulera det medan du äter.,

tvättbjörnar anpassar sig extremt bra till mänsklig närvaro, även i städer, där de trivs i byggnader och trivs på en kost av sopor, sällskapsdjur och andra föremål som är tillgängliga för dem. Eftersom tillgången på mat är den primära faktorn som påverkar överflöd av tvättbjörnar, finns de högsta befolkningstätheterna ofta i stora städer. I de vilda tvättbjörnar lever i en mängd olika skogs-och gräsmark livsmiljöer. Oftast finns i närheten av vatten, de är också skickliga simmare. De klättrar lätt och oftast den i flodbankar, ihåliga träd eller stockar, eller övergivna bäver loger.,

få en Britannica Premium-prenumeration och få tillgång till exklusivt innehåll. Prenumerera nu

tvättbjörnar övervinna vintermatbrist genom att bli vilande. Denna period kan variera från några dagar, som svar på enstaka södra kalla stavar, till fyra till sex månader på norra breddgrader. Norra tvättbjörnar kan göra detta genom att ackumulera stora mängder kroppsfett under sensommaren och hösten. De flesta kommer att fördubbla sin springtime kroppsvikt för att ge sig tillräckligt med energi för att sova genom vintern.,

i början av våren män mate med mer än en kvinna. Årliga kullar innehåller en till sex (vanligtvis tre eller fyra) unga, födda i slutet av våren efter en graviditetsperiod på 60-73 dagar. Honan tar ett stort intresse för sin unga och bryr sig om dem i ungefär ett år, även om de unga börjar jaga mat och avvenas vid ungefär två månader. I fångenskap kan tvättbjörnar leva upp till 20 år, men få överlever bortom 5 i naturen. Deras stora och kraftfulla försvar gör det ibland möjligt för dem att parera rovdjur som bobcats, coyotes och mountain lions., De flesta dödsfall orsakas dock av människor och sjukdomar, särskilt hund valpsjuka, parvovirus och rabies. Rabies är särskilt signifikant i östra USA, där tvättbjörnar överträffade skunkar 1997 som den vanligaste vektorn av sjukdomen. Vaccin-lastade bete har lufttorkad i Kanada i ett försök att stoppa spridningen av rabies.

på grund av sin förkärlek för ägg, nestlings, majs, meloner och sopor är tvättbjörnen ovälkommen i vissa områden. Den jagas fortfarande (ofta med hundar) och fångas för sin päls och kött., Den nordamerikanska tvättbjörnen spelade en viktig roll i den nordamerikanska pälsindustrin under 1800-talet. I början av 1900-talet var tvättbjörnsrockar de rigueur för sportuppsättningen. Som ett resultat av pälsens värde introducerades tvättbjörnar till Frankrike, Nederländerna, Tyskland och Ryssland, där de har blivit en olägenhet. I den senare delen av 1900-talet utökade tvättbjörnar sitt sortiment norrut i Kanada, sannolikt på grund av omvandling av skog till jordbruksmark., Varmare temperaturer och mindre allvarliga vintrar skulle göra det möjligt för tvättbjörnar att förlänga sitt sortiment ännu längre.

krabbätande tvättbjörn (P. cancrivorus) lever Sydamerika så långt söderut som norra Argentina. Det liknar den nordamerikanska tvättbjörn men har kortare, grövre päls. De andra medlemmarna av släktet Procyon är inte välkända. De flesta är tropiska och förmodligen sällsynta. De är Barbados tvättbjörn (S. gloveralleni), Tres Marías tvättbjörn (S. insularis), den Bahaman tvättbjörn (S. maynardi), Guadeloupe tvättbjörn (P. minor), och Cozumel tvättbjörn (P. pygmaeus)., Tvättbjörnar tillhör familjen Procyonidae, tillsammans med olingos, cacomistle och kinkajou.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *