Vad händer egentligen när du blockerar någon på din iPhone


foto:

har du någonsin undrat vad som händer när du blockerar någon på din iPhone? Vad händer egentligen?

Du kan blockera kontakter via dina meddelanden, FaceTime och telefonappar. Blockera en kontakt i en app kommer att blockera dem över hela linjen., Blockering hindrar dock inte någon från att försöka nå dig. De kommer inte att få en trevlig ”ditt nummer har blockerats” anmälan från Siri, men de kan börja undra varför du inte svarar sina meddelanden.

blockera kontakter via meddelanden

om du vill blockera ett nummer i meddelanden öppnar du konversationen, trycker på kontaktens namn, nummer eller bild högst upp på skärmen och trycker på ikonen ”i” info. Tryck på namn eller nummer igen och rulla ner till botten av kontaktskärmen för att ” blockera den här uppringaren.,”

annons

När ett blockerat nummer försöker skicka ett textmeddelande går det inte igenom. Om de är på iOS kanske de inte ens ser ”levererade” anteckningen i sin meddelandeapp—även om det är möjligt att de ser din chattbubbla från Blå (iMessage) till grön (SMS). Du ser inget på din sida.,

skärmdump: Emily Long
g/o media kan få en provision

meddelanden har också möjlighet att filtrera texter från avsändare som inte finns i din kontaktlista. Du får fortfarande meddelanden, men de kommer att levereras till en separat ”okända avsändare” inkorg. Du kommer inte heller att se meddelanden för dessa texter.,

Screenshot: Emily Long
Advertisement

The Unknown Senders tab will appear alongside a ”Contacts & SMS” tab in Messages if you enable this feature (Settings > Messages > Filter Unknown Senders).,

skärmdump: Emily Long
annons

blockera kontakter från samtal och FaceTime

om du vill blockera ett nummer i telefonen eller FaceTime trycker du på ikonen ”i” Info bredvid numret eller kontakten och trycker på ”block this caller” på kontaktskärmen.,

annons

Du kan hantera dina blockerade kontakter i Inställningar >telefon (eller meddelanden eller FaceTime) på din iPhone. Avblockera nummer när som helst för att återuppta ta emot meddelanden, samtal och meddelanden.,

skärmdump: David Murphy
annons

samtal från blockerade kontakter går direkt till röstbrevlådan. I slutet ser du en särskild” Blockerade meddelanden ” – mapp i din röstbrevlåda om de lämnar ett meddelande (längst ner i din röstbrevlåda)., Du kommer dock inte att få någon anmälan de ringde.

den här berättelsen publicerades ursprungligen 2016 av Thorin Klosowski och uppdaterades i September 2019 och igen den 3 maj 2020 av Emily Long. Vi lade skärmdumpar och något klarat språk från den ursprungliga pjäsen.

annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *